Dit zijn 3 (goedkopere) alternatieven voor Philips Hue


Philips Hue staat bekend om zijn hoogwaardige slimme verlichtingsoplossingen, maar de kosten kunnen een belemmering vormen voor consumenten die hun huis willen upgraden zonder de bank te breken. Gelukkig is er een breed scala aan alternatieven die vergelijkbare functionaliteiten bieden tegen een fractie van de prijs. In deze uiteenzetting zullen we verschillende goedkopere alternatieven voor Philips Hue verkennen, rekening houdend met aspecten zoals prijs, compatibiliteit, gebruiksgemak en functionaliteit.

1. IKEA Trådfri

Een van de meest populaire goedkopere alternatieven voor Philips Hue is het IKEA Trådfri-systeem. IKEA, wereldwijd bekend om zijn betaalbare huisinrichting, biedt een assortiment aan slimme verlichtingsproducten die zowel met hun eigen app als met de Philips Hue Bridge kunnen worden bediend. Trådfri lampen zijn niet alleen betaalbaar, maar ze zijn ook compatibel met Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een geïntegreerd smart home systeem zonder de hoge kosten.

2. TP-Link Kasa

TP-Link’s Kasa Smart Home lijn omvat een verscheidenheid aan slimme verlichtingsoplossingen, waaronder slimme lampen, lichtstrips en zelfs schakelaars. Kasa-producten staan bekend om hun eenvoudige installatie en gebruiksgemak, en ze hebben geen hub nodig om te functioneren, wat extra kosten bespaart. Bovendien zijn de Kasa smart lampen direct compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant, waardoor ze eenvoudig te bedienen zijn met spraakcommando’s.

3. Xiaomi Yeelight

Xiaomi’s Yeelight serie biedt slimme verlichtingsoplossingen die directe concurrentie vormen voor Philips Hue in termen van zowel prijs als functionaliteit. Yeelights ondersteunen een breed spectrum aan kleuren en zijn tevens compatibel met de meeste smart home ecosystemen. Ze vereisen geen aparte hub en kunnen rechtstreeks via Wi-Fi worden aangesloten, wat een voordeel kan zijn voor degenen die het gebruik van extra apparatuur willen vermijden.

4. LIFX

LIFX-lampen zijn een ander geweldig alternatief dat opvalt door hun hoge helderheid en diepe kleuren. Hoewel ze iets duurder kunnen zijn in vergelijking met andere alternatieven, bieden ze nog steeds een aanzienlijke besparing ten opzichte van Philips Hue. LIFX-lampen hebben geen hub nodig, werken naadloos met smart home systemen en bieden een indrukwekkend scala aan kleuren en effecten die direct via hun app kunnen worden aangestuurd.

5. Sengled Smart LED

Sengled biedt een budgetvriendelijk alternatief voor de Philips Hue met hun Smart LED-lampen. Deze lampen kunnen individueel worden gebruikt of als onderdeel van een groter Sengled-systeem. Ze zijn eenvoudig te integreren met Amazon Alexa en Google Assistant en bieden basisfuncties zoals tijdschema’s en routines. Voor sommige functies is een Sengled hub nodig, maar deze is over het algemeen goedkoper dan de Philips Hue Bridge.

6. Wyze Bulb

Wyze staat bekend om hun betaalbare smart home producten, en hun slimme lampen zijn geen uitzondering. De Wyze Bulb biedt zowel kleurrijke als witte lichtopties, en hoewel hun app niet zo uitgebreid is als die van Philips Hue, biedt het voldoende functionaliteit voor de meeste gebruikers. De lampen kunnen worden bediend via Wi-Fi, wat betekent dat er geen extra hub nodig is, en ze zijn compatibel met zowel Alexa als Google Assistant.

Conclusie

Hoewel Philips Hue een leider blijft in slimme verlichting, zijn er tal van alternatieven die concurrerende functies bieden tegen lagere kosten. Bij het kiezen van een alternatief is het belangrijk om rekening te houden met het ecosysteem waarin je al hebt geïnvesteerd of wilt investeren, de benodigde functies en natuurlijk het budget. Bedrijven als IKEA, TP-Link, Xiaomi, LIFX, Sengled of Wyze bieden producten die een slimme verlichtingservaring mogelijk maken zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Door slim te kiezen, kun je genieten van de voordelen van slimme verlichting en tegelijkertijd je uitgaven beheersen.

Wij zouden adviseren om niet direct voor een buitenlands product te gaan, maar eerder te kiezen voor b.v. Ikea producten, om ook aanspraak te kunnen doen op garantie. Dit gaat altijd lastiger wanneer je bijvoorbeeld verlichting koopt via Amazon of Chinese webwinkels.

Gentlemannen
Logo