Nu al klaar met de donkere dagen? Hier kun je winterzon pakken!

De donkere, koude wintermaanden in Europa kunnen de hunkering naar een warme zonnestraal versterken. Gelukkig is Europa – en haar directe omgeving – gezegend met diverse bestemmingen waar de winterzon zich volop laat zien. Een vliegreis van slechts enkele uren kan het verschil maken tussen bevriezen en bruin worden.

1. De Canarische Eilanden, Spanje De Canarische Eilanden, gelegen voor de noordwestkust van Afrika, behoren tot de topbestemmingen voor Europese toeristen die op zoek zijn naar winterzon. Met temperaturen die zelden onder de 20 graden Celsius dalen, zijn eilanden als Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote perfect voor zonnebaden, wandelen en genieten van de natuur. Bovendien bieden deze eilanden een scala aan activiteiten, van duiken tot sterrenkijken in de observatoria op de bergtoppen.

2. Madeira, Portugal Dit bloemeneiland in de Atlantische Oceaan is niet alleen bekend om zijn unieke landschappen en subtropische tuinen, maar ook om zijn milde winterklimaat. Funchal, de hoofdstad van Madeira, biedt naast zonnige boulevards ook culturele bezienswaardigheden en een bruisend nachtleven.

3. Cyprus Hoewel het tijdens de wintermaanden wat koeler kan zijn, biedt Cyprus nog steeds aangename temperaturen en veel zonnige dagen. Steden als Paphos en Limassol zijn perfect voor cultuurliefhebbers en fijnproevers, terwijl de vele stranden ideaal zijn voor lange wandelingen in de zachte winterzon.

4. Marokko Technisch gezien buiten Europa, maar nog steeds binnen een korte vliegafstand, is Marokko een winterzonbestemming met veel te bieden. Steden als Marrakech en Agadir bieden een mix van cultuur, geschiedenis en stranden, met temperaturen die aangenaam zijn voor zonnebaden en sightseeing.

5. Malta Dit kleine eiland in de Middellandse Zee biedt niet alleen historische bezienswaardigheden en een uniek landschap, maar ook milde temperaturen in de wintermaanden. Hoewel het niet altijd warm genoeg is om te zwemmen, bieden de zonnige dagen volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten en verkenningen.

6. Sicilië, Italië Sicilië, het grootste eiland van de Middellandse Zee, heeft een rijke geschiedenis en cultuur. In de winter kunnen toeristen genieten van aangename temperaturen, vooral in steden als Palermo en Catania. Daarnaast is het binnenland, met zijn oude tempels en Griekse theaters, een lust voor het oog.

Voorbereiding op je reis

Voor wie vanuit koudere delen van Europa komt, kan de overgang naar een zonnige bestemming verrassend zijn. Het is raadzaam om je huid voor te bereiden met een goede zonnebrandcrème, zelfs in de winter. Ook is het verstandig om lichte kleding in te pakken, maar vergeet niet een trui of jas voor de koelere avonden.

Kortom

Europa en haar nabije omgeving bieden tal van bestemmingen voor degenen die in de winter de warmte van de zon willen voelen. Of je nu op zoek bent naar een strandvakantie, een culturele stedentrip of een combinatie van beide, er is altijd een perfecte plek om de kou te ontsnappen en je te laten verwennen door de zachte stralen van de winterzon.

Gentlemannen
Logo